الكبدة البانية بطريقة بسيطة و سريعة
تختلف طريقة تحضير الكبدة البانية من مكان الى اخر مما يؤدي الى اختلاف الطعم . لذالك اليوم سنقدم لكم طريقة تحضير الكبدة البانية بطريقة بسيطة جدا من طعم اكثر من رائع , و توفر مقادير الكبدة البانية في كل مطبخ شرقي .
مكونات الكبدة البانية :
- نصف كيلو كبده شرائح
- ملعقة صغيرة ملح
- رشة فلفل اسمر
- رشة كمون
- معلقة صغيرة توم بودر
- معلقة صغيرة بصل بودر
- نصف معلقة بابريكا
- عصير ليمونة
- نصف كوب دقيق
- نصف كوب مياه
- كوب بقسماط ناعم
طريقة التحضير:
- تغسل الكبدة بالماء والخل جيدا
- يخلط الملح والفلفل و الكمون و التوم الببودر و البصل البودر و البابريكا وعصير الليمون. و يقلب جيدا
- يتبل شرايح الكبده بالخليط
- يخلط الدقيق و المياه سويا
- يخلط البقسماط بالملح والفلفل و الكمون والبصل و التوم البودر والبابريكا
- ننزل بشرايح الكبده في خليط الدقيق والمياه ثم نغطيها جيداً بالبقسماط
- ترص في صنية و تدخل الفريزر نصف ساعه
- تحمر في زيت غزير سخن الى ان تأخذ اللون الذهبي
- و تقدم و بالهنا و الشفا
تعليقات
إرسال تعليق