صينية كوسة باللحمة المفرومة
المقادير:(صينية كوسة باللحمة المفرومة)
• 1 كيلو كوسه
• نصف كيلو عصير طماطم
• 2 ملعقه معجون طماطم
• نصف كيلو لحمه مفرومه
• بصلتين متوسطة الحجم
• 5 فصوص ثوم مهروس
• 5 ملاعق زيت او سمن
• ملعقة صغيرة ملح (حسب الحاجة )
• رشة كمون
• رشة فلفل اسمر
• نصف كيلو عصير طماطم
• 2 ملعقه معجون طماطم
• نصف كيلو لحمه مفرومه
• بصلتين متوسطة الحجم
• 5 فصوص ثوم مهروس
• 5 ملاعق زيت او سمن
• ملعقة صغيرة ملح (حسب الحاجة )
• رشة كمون
• رشة فلفل اسمر
تعرف على : طربقة عمل الكوسة باللحمة بطريقة سهلة و بسيطة
الطريقه :(صينية كوسة باللحمة المفرومة)
• قطعي الكوسه حلقات صغيرة و تغسل بالماء بعد ذلك
• قطعي البصل قطع صغيرة ثم توضع على النار فى صنية الطهي
• قطعي البصل قطع صغيرة ثم توضع على النار فى صنية الطهي
• ثم يضاف الزيت و يقلب حتى يحمرالبصل .
• ثم ضيفي الطماطم و معجون الطماطم و التوابل و نتركها عشر دقائق على النار
• ثم ضيفي الكوسه و اتركيها عل النار خمس دقائق
• اثناء نضج الكوسه عصجي اللحمه فضعي اناء على النار و قطعى البصل قطع صغيرة و ضعى البصل مع ملعقه سمنه و ملعقه زيت على النار حتى يصفر البصل ثم ضعى اللحمة المفرومة و الملح و الفلفل الاسمر و اتركيهم حتى تشرب اللحمة مياهها
• الان احضري طاجن او صنية و ضعي نصف الكوسه فى صينيه و نضع فوقها اللحمه المفرومه ثم ضعي النصف الباقى
• ثم ضعى الصنية فى الفرن حتى تنضج جيدا و ضعيها تحت الشوايه حوالى اربع دقائق حتى يحمر سطحها
• ثم ضيفي الكوسه و اتركيها عل النار خمس دقائق
• اثناء نضج الكوسه عصجي اللحمه فضعي اناء على النار و قطعى البصل قطع صغيرة و ضعى البصل مع ملعقه سمنه و ملعقه زيت على النار حتى يصفر البصل ثم ضعى اللحمة المفرومة و الملح و الفلفل الاسمر و اتركيهم حتى تشرب اللحمة مياهها
• الان احضري طاجن او صنية و ضعي نصف الكوسه فى صينيه و نضع فوقها اللحمه المفرومه ثم ضعي النصف الباقى
• ثم ضعى الصنية فى الفرن حتى تنضج جيدا و ضعيها تحت الشوايه حوالى اربع دقائق حتى يحمر سطحها
مطعم انا اليمن مدينة الرحاب
ردحذفأكلات خليجية وعريبة
( عرايس علي الفحم )
(دجاج بالملح المشتعل )
( مضغوط انا اليمن )
(نصف تيس مندي مع الارز)
https://yemenehouse.com/