طريقة عمل صنيية بطاطس بالفراخ فى الفرن بسيطة و روعة
صنية البصاصس بالفراخ هي الاكلة
الشعبية لكل منزل , صنية البطاطس بالفراخ هي ملجأ كل ام و خاصة الام العاملة لسهولة الاكلة و
سرعتها ,لذلك اليوم سنوضح طريقة عمل صنية
البطاطس بالفراخ فى الفرن مع المقادير خطوة خطوة للمبتدئات فى الطبخ .
مقادير صنية البطاطس بالفرن :
- 1 كيلو بطاطس .
- نصف كيلو طماطم .
- 2 ملعقة كبيرة صلصة .
- 2 بصلة متوسطة الحجم .
- 2 حبة فلفل رومي .
- ملعقة صغيرة ملح للطهى .
- 3 ملاعق كبيرة ملح لنضافة الفراخ
- 1 فرخة كاملة مقطعة .
- نصف ملعقة صغيرة فلفل اسمر .
- نصف ملعقة صغيرة كمون .
- نصف ملغقة صغيرة كزبرة ناشفة .
- 4 ملعقة كبيرة زيت .
- ملعقة صغير شطة (حسب الحاجة) .
- ربع كوب خل .
تعرف على :طريقة عمل كبسة الدجاج في المنزل
طريقة الطهي :
- اغسلى الفرخة جيدا بالماء , ثم انقعيها بالملح و الخل لمدة ساعة . ثم اغسليها بالماء مرة اخرى .
- قشري البطاطس و قطعيها لدوائر ليست رفيعة و لا سميكة .
- اغسلي الطماطم جيدا و اعصريها بالخلاط الكهربائي .
- احضري صنية الطهي و قطعي البصل لدوائر و ضعيها على النار مع الزيت و قلبي حتى يدبل البصل .
- ثم قطعي الفلفل الاخضر لشرائح و ضيفيها على البصل و قلبي لدقيقتان فقط .
- اضيفي عصير الطماطم و الصلصة. ثم اضيفي الملح و الشطة و الكمون و الكزبرة , و اتركيه يشرب مياهه على النار .( لا تقلقل الفراخ بتنزل مياه تكفي للسوى )
- ثم اضيفى البطاطس و من فوقها قطع الفرخة لكن اجعليها مقلوبة و اتركيها تغلي عل النار قليلا .
- ثم اقلبيها ثانية و غطي الصنية بورق فويل و ضعيها فى الفرن على درجة حرارة ساخنة .و اتركيها لمدة نصف ساعة او حتى تمام النضج .
- ثم ارفعي الغطاء و اتركيها تحت الشواية لتاخذ اللون الوردي الجميل .
- ثم تقدم مع (ارز او مكرونة) و سلطة .
- و بالهنا و الشفا .
تعليقات
إرسال تعليق